lauantai 23. huhtikuuta 2016

Naskalihammashirviöt rekisterissä



Uskomatonta, kuinka pennut ovat kasvaneet. Ne on nyt rekisteröity, sirutettu ja tarkistettu eläinlääkärillä. Molemmat olivat terveitä ja reippaita, kiveksiä ei pikkupojalta edes yritetty etsiä.

Ei voi kyllä valittaa Kennelliiton nopeudesta pentueen rekisteröinnin suhteen. Aloitin rekisteröinnin pari päivää ennen tunnistusmerkintää ja pentueilmoitus oli valmiina, kun Maisa ja sen veli sirutettiin. Tunnistusmerkinnät tallennettiin saman tien pentueilmoitukseen, maksoin kotona illalla rekisteröinnit ja seuraavana päivänä aamupäivällä pennut olivat ilmaantuneet rekisteriin. 

Täältä ne löytyvät:

 Niin, tytön kutsumanimeksi tuli Maisa. Se vain näyttää ja tuntuu Maisalta. Papereihin pennuille tuli nimet Karhurummun Balva (Maisa, balva = pilvi saameksi) ja pojalle Karhurummun Beaivvas (kutsumanimi vielä puuttuu, mutta nimi tarkoittaa aurinkoa saameksi ). Nimiä pohdittiin yhdessä saamea opiskelevan tyttären 10 v kanssa ja oikeilta ne tuntuivat.

 
Pennut ovat varovasti aloittaneet ulkoilun tai oikeastaan ulkoilman haistelun. Vielä on melko kylmää, joten pitkään ei ulkona uskalla olla, mutta on vähän päästy maistelemaan lunta.  Vauhtia on kavereilla taas paljon lisää ja luoksetulokin kohta kunnossa. NOT. Nyt kiinteää ruokaa menee jo vähän paremmin, mutta edelleen pentujen pääasiallinen ravinto on emon maito, jota riittää hyvin.



Siirin ja pentujen leikkiä on mukava seurata edelleen, tässä vielä toinen pätkä niistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti