perjantai 9. toukokuuta 2014

Voi karhukoiran sielunelämää.

Musti kasvaa kohisten
Talviset olosuhteet jatkuvat. Tänään on hermoja koetellut karhukoiramaisuus. Ongelmia aiheuttaa Mosku ja sen hankala aggressiivisuus muita uroksia kohtaan. Juri ja Mosku ovat ottaneet pahasti yhteen aiemmin ja niiden liikuttaminen yhtäaikaa on vaikeaa, kuten tänään taas nähtiin.

Kävimme koko koiralauman kanssa lenkillä metsätiellä ja lauma pysyi hienosti kasassa. Siiri seisoi upeasti metsot tien laidassa, mutta Musti sähelsi linnut lentoon. Helmi jää valitettavasti näissä tilanteissa usein jälkeen, sillä Siirin seisonnalle ehtiminen vie minulta ja Helmiltä (joka jopa tottelee) merkittävästi enemmän aikaa kuin Mustilta, jolle on välillä turha jarruja haaveilla. Eli ajatus seisonnalle ehtimisestä ja Helmin ylösajosta oli liian myöhäistä melkein aikaisemmin kuin ehdin edes sitä ajatella. Lähiaikoina siirrytään taas täydelliseen hihnassa ulkoiluun näiden tottelemattomien otusten osalta, sillä niin linnut kuin muutkin metsän asukit ryhtyvät todenteolla pesintähommiin eikä ole aikomusta syöttää karhukoiria linnunpoikasilla. Myös ensimmäisiä poronvasoja on jo syntynyt eikä niitäkään ole mitään syytä juoksuttaa.
Kiusanhenki Mosku viime syksynä metsäreissulla

Tämänpäiväisellä lenkillä ei kuitenkaan häiritty eikä vahingoitettu yhtään metsän eläintä. Sen sijaan reikä tuli yhteen koirista. Moskulla kesti hermo n. 5 s Jurin seurassa ja se ampui takajalkaan kiinni tilaisuuden tullen. Onneksi tilanne ei päässyt sen pahemmaksi vaan selvittiin pienellä reiällä Jurissa. Ei tarvita edes tikkejä, mutta samantien lähti kyllä tilaus nettikauppaan kahdesta kuonokopasta.

Juri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti