keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Hanget korkeat nietokset onneksi kantavat

Keväthanget eivät näytä suinkaan sulavan vaan lunta tupruttaa tasaisesti lisää lähes päivittäin. Kovan hangen päällä on täällä hetkellä n. 10 cm uutta pehmeää lunta, joten keli mahdollistaa jopa hakutreenit meille lyhytjalkaisille. Hienosti näkyvät myös tuoreet riistan jäljet. Tänään löytyivät jäniksen, ketun ja jopa riekon jäljet, tosin riekon olivat jo vanhemmat ja osittain uuden lumen peittämät.

Aamupäivällä kävin siis kokeilemassa kaikenlaista lähitunturissa Helmin kanssa. Ensimmäinen "oikea" haku pitkään aikaan ei ensin vakuuttanut. Annettakoon anteeksi, sillä lähdin liikkeelle lähes myötätuuleen ja vahvat jäniksentuoksut selän takana. Kuvio ei oikein tahtonut pysyä kasassa ja ensiksi myös vauhtia tuntui olevan liikaa. No, vaihdettiin suuntaa mukavaan vastatuuleen ja johan se kuvio löytyi ja alkoi homma luistaa. Pilliä tarvittiin vähän rajoittamaan laajuutta, mutta muuten olen tyytyväinen siihen, mitä "kintasnahalla" on muistissa. Vahvalla jäniksenhajulla vihellyksestä pyllyn maahan laittaminen kesti muutaman sekunnin liikaa, mutta keskittyminen parani koko ajan, kun koiraparka alkoi päästä jyvälle, mitä tällä kertaa ollaan tekemässä. Helmi on hyvin oppinut käsimerkeille ja usein ennakoi käsimerkit ennen kuin hidas ohjaaja saa suunsa auki. Havaittavissa vähän tässäkin videossa, jossa harjoitellaan eteen -käskyä. Ohjaaja voisi toki katsoa paikan harjoitteluun niin, ettei olisi noin paljon oksia kierrettävänä. :)
Onneton taso tässä pokkarikameran videossa ja hakuvideot heiluvatkin niin paljon, että yritän toisella kertaa paremmalla kameralla saada myös hakua kuvattua. Ensimmäisissä hakuvideoissa ei kyllä mitään näkemistä olisi ollut muutenkaan.


Noudot menivät kokonaisuudessaan tänään hyvin, samoin luovutukset, joissa Helmi on välillä vähän hätäinen. Osasyynä varmasti lapset, jotka leikkivät Helmin kanssa noutoleikkejä, vaikka sen kuinka haluaisi kieltää. Se on itselleni sellainen kaksi- piippuinen asia, sillä en haluaisi kieltää lapsia nauttimasta koiraharrastuksesta, mutta yritän parhaani, että esim. noudot tehtäisiin oikealla tavalla.

Lisäksi vaikka oma lapsi ymmärtäisi, hänen kaverinsa ehkä eivät. Kuitenkin kokonaisuudessa mielestäni on tärkeää luoda positiivista mielikuvaa koiraharrastuksesta myös niille naapurin lapsille, joten ehkä kestän muutaman toiston enemmän omissa harjoitteissani ja annan lastenkin nauttia tästä upeasta otuksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti