tiistai 5. elokuuta 2014

Lisää noutoja ja vesitöitä

On ollut melkein liian kuuma treenata mitään, melkein liian kuuma jopa vesityöharjoituksille. Helmi tekee niin täysillä myös vedessä, että keho lämpenee uimisesta huolimatta. Etenkin, kun vesi Keski-Suomessa lähenteli 30 lämpöastetta, ei koira enää viilentynyt tarpeeksi. Tuota ongelmaa ei toki täällä Lapissa ole, vaikka harvinaisen lämmintä on täälläkin.
 Hakua ei olla treenattu ollenkaan pariin viikkoon. Harmi sinänsä, sillä pellot olivat Keski-Suomessa täynnä lintuja, joilla olisi ollut mahdollista treenata pysähtymistä oikein urakalla. Nyt oli tyytyminen muutamaan rastastilanteeseen, mutta onhan sekin treeniä, ettei koira pääse jahtaamaan mielin määrin lentäviä otuksia peltoja pitkin vaan viettää laatuaikaa perheensä kanssa.

Vielä ennen siirtymistä takaisin pohjoiseen pääsin ottamaan kesäiset noutotreenit parilla linnulla. Nyt löytyi lintulaji, joka ei ihan ilman pientä hajustelua päätynyt suoraan suuhun ja vielä huonosta otteesta lipsahti maahankin ennen luovutusta. Se oli varis... Epäilyttäväkin otus päätyi kuitenkin minulle, mistä olin kovin iloinen. Saman tien kokeilin uudestaan kannustuksella ja toinen kerta menikin mallikkaasti. Molemmat suoritukset ovat ensimmäisellä videolla, mutta laatu on melko huono, ääni tulee reilusti myöhässä. Pikkuapulainen katkaisi valitettavasti tallennuksen vähän ennen luovutusta. Toisella videolla on tavin noutaminen vähän pidemmältä uintimatkalta. Sekään ei tuottanut hankaluuksia ja tavilla myös luovutukset tulivat perille asti. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti