HelmiHelmi 

Dakota Pink s. 2011 
Kasvattaja Donna Cross, UK
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet 

SPME AVO1
SPME-V VOI1
PEKO Haun peruskoe suoritettu 8.6.17
 
Helmi on Englannin tuonti ja perheemme ensimmäinen käyttölinjainen cockerspanieli. Haave cockerspanielista ehti muhia parisen vuotta, kunnes aika oli kypsä ja rodun aktiiviharrastajien avustuksella sain tämän ”helmen” lähes kotiovelle toimitettuna. 
Helmi valloitti meidät välittömästi. 

Helmi on todellinen taskuraketti, joka on aina valmiina toimintaan. Parasta on yhdessä tekeminen, joten tämän koiran kanssa olisi mahdollista harrastaa lähes mitä tahansa. Meillä harrastuksina metsästys, PEKO ja vähän vielä agilitykin.


Kuva Ulla-Marja Ruistola


Käsittämättömän energiansa Helmi kanavoi tekemiseen ja keskittyy tehtäväänsä täydellä teholla. Helmi oppii nopeasti ja kun ymmärtää, mitä siltä halutaan, myös toimii sen mukaisesti. Helmin kanssa vika on lähes aina ohjaajassa, jos homma ei onnistu. 
Helmillä on vahva riistavietti ja tärkein yhteinen harrastuksemme onkin metsästys. Metsästystä varten treenataan pitkin vuotta riistatyön eri osa-alueita eli hakua, ylösajoa, pysähtymistä ja noutoa.

Ohjaaja tarvitsisi ampumaharjoittelua, jotta kokonaisuus saataisiin toimimaan niin kuin pitää. Onneksi välillä saadaan vastahakoinen ampuja mukaan lintumetsälle.
Helmi suoritti spanielien taipumuskokeen hyväksytysti Rovaniemellä elokuussa 2013. Spanielien vesityön suoritimme elokuussa 2014 Ylitorniolla. Metsästyskokeisiin osallistuminen on usein hankalaa, koska kokeisiin on liikaa kilometrejä viikonloppumatkaa ajatellen. Lisäksi sesonkiluonteinen työni tuo omat hankaluutensa. Syyskuussa 2015 osallistuimme ensimmäisiin metsästyskokeisiimme Inarin Köysivaarassa. Lauantaina AVO-, koska noutoa varten ei ollut lavastuslintua. Sunnuntaina AVO1 ja siirto VOI-luokkaan. Syksyllä 2016 onni ei ollut myötä, emmekä löytäneet koetilanteessa lintuja = jäimme ilman tuloksia.
 
Helmi kävi vielä eläkeiän kynnyksellä kokeissa ja nappasi vesilintukokeissa VOI1-tuloksen elokuussa 2020. Supermummo.


Luonteeltaan Helmi on rakastettava. Avoin, kontaktinhaluinen ja kaikkien kaveri. Ainakin ihmisten. Varsinkin lasten kanssa Helmillä on omanlaisensa yhteys, jota on hauska seurata.
Agilitya kokeilin itse Helmin kanssa alkeiskurssin verran ja tytär treenaili huvikseen. Kisoissa kävimme pari kertaa, ja pari hyväksyttyä tulosta saatiin..


Agilityn lisäksi Helmi osallistui pelastuskoiratoimintaan, mutta muutettuamme Keski-Suomeen, se on jäänyt pois. 
Helmi on kaikessa mukana: ”Helmi osallistuu”. Mieluiten alle metrin päässä.
Omassa koiralaumassa Helmi pitää pojat ja tytötkin kurissa ja nuhteessa, mutta tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen.
 

 
 
Helmi on nyt perheen supermummo ja varsinainen soturi. Vielä 11 vuoden iässä käytiin tunturissa metsällä, nyt 12-vuotiaana kuulo ja näkö ovat jo sen verran heikot, että työpäivät ovat muuttuneet enemmän huviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti