tiistai 7. helmikuuta 2017

Kevättä rinnassa

Helmikuuta eletään, mutta keväisissä ajatuksissa. Blogi on nukkunut talviunta ja talvi onkin ollut pitkä, pimeä ja työntäyteinen. Nyt nopeasti valoistuvat aamut piristävät ja ovat saaneet koiralaumalle kevättä rintaan. Ja ihan mahtavaa, ainakin kylän koirien mielestä, Helmi ja Maisa ovat molemmat juoksussa.

Helmi yllätti ja aloitti juoksunsa melkein 2 kk etuajassa. Liekö syynä leuto talvi, kaamoksen jälkeen herännyt aurinko vai sattuma, mutta niin kuitenkin kävi. Yllättäen alkanut juoksu sai myös pentuhaaveisiin lisävauhtia. Urosvalintaa täytyi säätää puuttuvien terveystarkastusten takia, mutta asioilla on taipumus järjestyä parhain päin. Saatoin tammikuussa iloita ääneen kollegoille, kuinka helppoa oli olla työreissulla ilman astutuksia ja kuinka kävikään... Pari viikkoa näistä lausahduksista olin TAAS päätynyt työmatkalle koiran kanssa.

Tällä kertaa lennettiin. Helmi on onneksi tyytyväinen matkustaja. Kentällä lastaaja kävi erikseen kertomassa, ettei ollut nähnyt näin rauhallista matkustajaa ehkä koskaan aikaisemmin. Hyvin tyytyväisenä ja rauhallisena Helmi matkustikin.

Hotellielämä ei tuottanut sekään hankaluuksia, vaikka asuimme aivan Helsingin keskustassa. Joskus olen miettinyt, kuinka meillä mahtaisivat hihnalenkit kaupungin keskustassa sujua. Ei tarvitse enää arvailla: Helmi oli sielläkin kuin kotonaan. Helsingin säästä emme kyllä pitäneet kumpikaan.


Helmi näyttää mallia, kuinka rentoudutaan.

Entäs se tärkein asia... Helmi on tosiaan omanlaisensa astutuspuuhissa. Ihan kerralla ei maaliin päästy, mutta ns. Helmi-tyyliin kahdesti. Viimeksi se riitti mainiosti, joten peukut ja varpaat pystyyn, että onnestaa ja huhtikuun alussa meillä olisi koiravauvoja!

Toivotun pentueen isänä on mitä hurmaavin herrasmies Ringo.
Ringosta ( Meryl Black Ring-Ouzel) lisää pentusivulla.  Uskon vahvasti, että onnistuessaan tästä yhdistelmästä olisi luvassa energisiä, riistaviettisiä ja rakastettavia metsästys- ja harrastuskavereita, jotka osaavat myös rentoutua. Toivotaan parasta!

Meryl Black Ring-Ouzel, "Ringo"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti